Advies voor het kopen van een tweedehands auto

Het vinden van een goede tweedehands auto kan moeilijk zijn met de brede selectie die beschikbaar is, maar te vaak wordt het nog moeilijker gemaakt door verkopers die defecte voertuigen proberen af te geven als ‘good-to-go’. Helaas hebben we verschillende verhalen gehoord van onze klanten die zijn bezocht of opgelicht door dealers of particuliere verkopers die ervan uitgaan dat zelfs de meest ervaren chauffeurs niet veel weten over moderne auto’s.

Onderzoek, onderzoek, onderzoek

Onderzoek is een belangrijke eerste stap bij het zoeken naar een tweedehands auto; Hiermee kunt u met kennis naar een dealer of verkoper gaan om een weloverwogen beslissing te nemen over hoe goed een deal werkelijk is. Bereken de dagwaarde auto. Denk eerst aan de vereisten van uw auto om een aantal geschikte modellen te verfijnen (onze lijst met beste auto’s voor oudere bestuurders kan een goed begin zijn) en gebruik websites zoals AutoTrader.co.uk om de gemiddelde prijzen voor die modellen te vergelijken. Zo kunt u zien wat is de waarde van de auto en wanneer een dealer u te veel geld probeert in rekening te brengen.

Zodra u een model hebt gekozen (en een paar recensies hebt gelezen), kunt u beginnen met het zoeken naar een model in uw omgeving. Auto Trader, Gumtree en zelfs Facebook zijn allemaal goede plaatsen om auto’s te vinden die te koop worden aangeboden. Wanneer u een specifieke auto heeft gevonden die u wilt bekijken, controleer dan de APK-geschiedenis online en overweeg een HPI-controle aan te schaffen. Deze laten u onmiddellijk weten of het voertuig is gestolen, afgeschreven of dat er nog geld tegen is.

Overweeg uw comfort

“Als je de beste toegang wilt, heb je een auto nodig die een combinatie biedt van grote, wijd opengaande deuren, een hoge zitpositie en lage dorpels. Het type auto dat het beste bij deze rekening past, is de personendrager of een MPV. Onze [Welke auto?] MPV van het jaar-winnaar voor 2017 is de Volkswagen Touran omdat hij een ruim, praktisch interieur heeft, een hoge rijpositie en instaplijsten op slechts 15 centimeter van de grond. Hij rijdt ook comfortabel, is goed te besturen en heeft een veelzijdig interieur met stoelen op de tweede rij die gemakkelijk naar voren en achteren kunnen worden geschoven en plat kunnen worden geklapt. ” – Claire Evans, welke auto?