Eenvoudige tips voor nieuwe creditcardgebruikers

1. Kies de juiste creditcard

Dit is de eerste tip voor creditcardgebruikers die u voor het eerst moet overwegen voordat u een creditcard gaat gebruiken. Maak in uw opwinding niet de fout om de eerste creditcard te pakken die u wordt aangeboden. Neem de tijd om erover na te denken. Waar gebruik je een kaart voor?

Of het nu gaat om het betalen van uw online winkelrekeningen – in dat geval heeft u een kaart nodig die royaal geld bespaart bij het online winkelen, of om uw stijgende brandstofrekeningen te betalen – waarbij een kaart met lage rentetarieven handiger zou zijn.

Onthoud dat geen twee creditcards hetzelfde zijn en dat u er een moet kiezen die het beste bij u past.

2. Kies voor een beveiligde creditcard

Als u een student bent, kan het kiezen van een beveiligde creditcard een geweldige manier zijn om uw maandelijkse uitgaven met creditcards te regelen en uit de schulden te blijven. Verschillende banken bieden deze prepaid-kaarten aan studenten met lage rentetarieven en zonder jaarlijkse kosten.

De manier waarop het werkt, is dat de ouder/ voogd een bepaald bedrag op de rekening van de student stort bij de kaartuitgever – wat zijn/ haar kredietlimiet zou zijn.

Als de student de betaling op haar kaart niet nakomt, heeft de uitgever toegang tot het gestorte geld als onderpand; waardoor het een van de veiligste manieren is om een Amex creditcard te gebruiken, speciaal voor beginnende creditcardgebruikers.

Bezoek www.123creditcardvergelijk.nl om creditcards te vergelijken als u nog geen card hebt.

3. Blijf altijd bij een budget

Voor beginnende gebruikers lijkt een creditcard misschien op een rijke oom die uw rekeningen betaalt. Doe dat idee meteen weg. Hoewel het er in eerste instantie misschien zo uitziet, zijn er geen gratis lunches in de wereld en komt uw creditcardrekening te vervallen – vergis u niet.

Dus creditcardgebruik moet verstandig worden gedaan. Een van de beste manieren om een creditcard te gebruiken, is door uw uitgaven bij te houden en een maandbudget voor alles (inclusief uw creditcard) te maken en eraan vast te houden.

Op deze manier is de kans kleiner dat u overboord gaat met uw uitgaven of met uw creditcard.