Bitcoin Investing For Beginners

Bitcoin is digitaal geld, ook wel bekend als cryptocurrencies dat elektronisch wordt gemaakt en bewaard. De kern van bitcoin-technologie is een soort super-database genaamd de “blockchain”. De blockchain is openbaar en voor iedereen toegankelijk, net als internet.

Hier zijn drie tips die Churchouse heeft gedeeld over hoe je voor het eerst kunt investeren in bitcoin-investeringen:

Tip # 1: Begin klein

Vanuit persoonlijke ervaring gesproken, Churchouse beveelt ten zeerste aan dat mensen die wat bitcoin willen kopen, beginnen met een extreem klein bedrag … niet meer dan de waarde van een bitcoin. (Je kunt minder geld gebruiken en ook een fractie van een bitcoin kopen als je dat liever hebt).

Het proces van het kopen, verplaatsen en opslaan van bitcoin is niet hetzelfde als traditioneel online bankieren of beleggen. Als u bijvoorbeeld bitcoin naar de verkeerde locatie stuurt, kunt u niet zomaar uw bank bellen en uw transactie annuleren. Het is dus van cruciaal belang om jezelf vertrouwd te maken met de mechanica van het kopen en verplaatsen van bitcoin, eerst met een relatief klein bedrag, voordat je verder gaat met grotere bedragen in dollars.

Tip # 2: Schrijf alles op

Het is ironisch dat hoewel bitcoin een zeer moderne technologie is, beleggers ervoor moeten zorgen dat ze ‘offline’ gegevens van al hun bitcoin-informatie bijhouden. Dat betekent pen en papier, of in ieder geval een Microsoft Word-document gebruiken en het als back-up afdrukken.

Het opslaan en verzenden/ ontvangen van bitcoin omvat het opzetten van een digitale portemonnee. Hier ‘bewaar’ je je bitcoin.

Je portemonnee heeft een openbare sleutel (die er ongeveer zo uit kan zien: 1GwV7fPX97hmavc6iNrUZUogmjpLPrPFoE) waar de bitcoin naartoe wordt gestuurd. Dit is als een accountnaam.

Tip # 3: laat geen geld achter op de beurs

Om je geld om te zetten in bitcoin, moet je een account openen bij een exchange zoals Binance platform.

Dit proces duurt meestal een paar dagen, omdat de uitwisseling KYC-toewijding (ken uw klant) moet uitvoeren. Dit betekent dat ze een standaard identiteitsverificatie uitvoeren, zodat de uitwisseling weet wie je bent en dat je geen gezochte crimineel bent.

Zodra je het account hebt geopend, kun je het financieren met een bankoverschrijving – of in sommige gevallen met een creditcard – voordat je bitcoin koopt.

Als de beurs waar u bitcoin hebt gekocht (en deze daar hebt achtergelaten) wordt gehackt, kunt u uw geld verliezen. Dit is gebeurd in een paar spraakmakende gevallen.