Bitcoin stijgt naar nieuw hoog in 2020 op de verschuiving van PayPal naar crypto

Bitcoin, de grootste digitale munt, stijgt nadat PayPal aankondigde dat het klanten in staat zou stellen cryptocurrencies te gebruiken.

 

Bitcoin is dit jaar met ongeveer 70 procent gestegen, maar is nog steeds ongeveer $ 8.000 verwijderd van het hoogste punt ooit van ongeveer $ 20.000 in december 2017

Bitcoin steeg naar het hoogste niveau sinds juli 2019 nadat PayPal Holdings Inc. had aangekondigd dat het klanten in staat zal stellen cryptocurrencies te gebruiken.

 

De grootste digitale munt steeg woensdag met maar liefst 4,9% tot $ 12.488, waarmee hij het vorige hoogtepunt van het jaar van $ 12.473 in augustus overtrof. De winsten onder de zogenaamde alt-munten waren zelfs nog groter: Litecoin sprong met meer dan 11% en Bitcoin Cash steeg met 8%. goud kopen online is nu ook mogelijk.

 

 

Is de onzekerheid van de Amerikaanse verkiezingen voor bitcoin groter?

Crypto-fans verheugen zich: Bitcoin stijgt naar de rand van $ 12.000

VS treft BitMEX cryptocurrency exchange-oprichters met kosten

Stablecoins in regelgevend dradenkruis terwijl EU-staten op stoepranden aandringen

PayPal-klanten kunnen geselecteerde cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash en Litecoin, op het platform gebruiken.

 

Mike Novogratz, die Galaxy Investment Partners runt, noemde het op Twitter “het grootste nieuws van het jaar op het gebied van cryptovaluta”, eraan toevoegend dat banken een race zullen beginnen om digitale valuta te bedienen. ‘We zijn de rubicon overgestoken’, zei hij.

 

Het nieuws leidde tot een uitbundige reactie van cryptofans die wezen op een reeks recente aankondigingen die een bredere acceptatie suggereren door old-school financiële pijlers. Twee beursgenoteerde bedrijven – Square Inc. en MicroStrategy Inc. – zeiden onlangs dat ze in Bitcoin hebben geïnvesteerd. En Fidelity Investments kondigde in augustus aan dat het zijn eerste Bitcoin-fonds lanceert en zijn vestigingsnaam en sterrenmacht toevoegt aan de vaak verguisde activaklasse. welke crypto kopen online?

PayPal zei dat het van plan is om de functies beschikbaar te maken als financieringsbron voor aankopen bij zijn 26 miljoen verkopers wereldwijd en is van plan deze binnenkort uit te breiden naar Venmo.

 

Dan Schulman, de president en chief executive officer van het bedrijf, zei in een verklaring dat “de verschuiving naar digitale vormen van valuta onvermijdelijk is, wat duidelijke voordelen met zich meebrengt in termen van financiële inclusie en toegang; efficiëntie, snelheid en veerkracht van het betalingssysteem; en de mogelijkheid voor regeringen om snel geld uit te betalen aan burgers. ”

 

De Bloomberg Galaxy Crypto Index, die enkele van de grootste digitale munten volgt, ging woensdag ook vooruit en steeg maar liefst 5,1%.

 

Bitcoin heeft deze maand een hot streak gehad en steeg in oktober met meer dan 15%. Toch blijven de gebruikssituaties van cryptocurrency beperkt. Gegevens van blockchain-onderzoeker Chainalysis Inc. vorig jaar toonden aan dat bijna niemand Bitcoin voor iets anders dan speculatie gebruikte.

 

Gedeeltelijk komt het door de wilde prijsschommelingen. De munt is dit jaar ongeveer 70% gestegen, maar is nog steeds ongeveer $ 8.000 verwijderd van het hoogste punt ooit van ongeveer $ 20.000 in december 2017. In maart, tijdens een coronavirus-geïnduceerde uitverkoop, daalde het met 31%.