Op welke manier kunnen we een zakelijk lening goed vergelijken op kwaliteit? Hoe werkt dat precies?

Voor ondernemers met een slechte kredietwaardigheid kan het moeilijk zijn om een lening te krijgen voor zakelijke doeleinden, zoals uitbreiding of om te investeren in een nieuw product. Omdat kredietverstrekkers zich vooral richten op persoonlijke kredietscores voor zakelijke leningen, moet u zich richten op het gaan naar de juiste kredietverstrekker voor een slechte zakelijke lening.

Slechte kredieten zijn beschikbaar voor ondernemers die anders niet in aanmerking zouden komen voor een conventionele zakelijke lening. Voordat u een kredietgever aanvraagt, moet u een paar belangrijke stappen ondernemen om uw kansen op een slechte lening te vergroten. Zo kun je bijvoorbeeld vergelijken of een zakelijke lening aanvragen via Spaarbuidel.nl

1. Schrijf een degelijk ondernemingsplan.

Het hebben van een degelijk ondernemingsplan is uw grootste troef bij het verkrijgen van een slechte lening. Het plan moet worden voltooid en moet uw bedrijf in detail weergeven. Besteed de grootste aandacht aan de samenvatting van uw bedrijf, die aan het begin van het businessplan staat. De samenvatting is over het algemeen één tot drie pagina’s lang en bevat details over de managementervaring van uw bedrijf, marketinginspanningen en -doelen, bedrijfsdoelen en andere informatie over het bedrijf. Als de geldschieter het goed vindt wat hij in deze samenvatting ziet, zal hij verder lezen.

2. Huur, in plaats van koop, bedrijfsruimte.

Als u een slechte lening aanvraagt, zoek dan naar een aantrekkelijke bedrijfsruimte die gemakkelijk in het budget van uw bedrijf past. Kredietverstrekkers geven de voorkeur aan bedrijven die bedrijfsruimte huren of van plan zijn te huren in plaats van een gebouw te kopen, vooral voor bedrijven die zich in de beginfase van hun ontwikkeling bevinden, en zullen vaak een slechte kredietlening goedkeuren op voorwaarde dat er ruimte wordt gehuurd in plaats van gekocht. Dit is te wijten aan het feit dat kredietverleners liever zien dat een bedrijfseigenaar investeert in activa die inkomsten genereren voor het bedrijf, zoals inventaris en apparatuur. Kredietverstrekkers fronsen ook over dure renovatiekosten om ruimte te huren als het bedrijf een jong of startend bedrijf is.

3. Bekijk uw kredietrapporten.

  1. Het controleren van uw kredietrapporten van Experian, Equifax en Transunion is een belangrijk begin van het aanvraagproces voor een slechte kredietwaardigheidslening. Uw kredietrapporten kunnen u informeren over wat de kredietverstrekker te zien krijgt zodra u een aanvraag voor een slechte lening indient. Wanneer u kopieën van uw kredietrapporten krijgt, bekijk dan alle informatie, inclusief uw naam, adres, telefoonnummer en sofi-nummer om er zeker van te zijn dat ze allemaal correct zijn.
  2. Controleer bovendien uw lijst met crediteuren. Als er lijsten zijn die u niet herkent, rapporteer ze dan aan het kredietbureau. Als er lijsten zijn die bijvoorbeeld na een echtscheiding aan een echtgeno(o)t(e) zijn overgedragen, rapporteer deze dan ook.
  3. De kredietbureaus nemen dan contact op met de schuldeisers met deze geschillen. Crediteuren krijgen een termijn van 30 dagen om te reageren en te controleren of de schuld waar is, of als het inderdaad fouten zijn, zijn ze verplicht om de lijsten te verwijderen uit uw rapporten. Als er geen reactie komt nadat u uw dispuut heeft ingediend!