Welke resultaten zijn er zichtbaar in de financiële markt, kunnen we nog steeds geld lenen of wordt dat wat moeilijker?

We zien nu al de resultaten van de ondergang van de hypotheekmarkt als gevolg van het subprimeur debacle. Kredietverlenende banken hebben de criteria voor kredietverlening sterk aangescherpt omdat hun activabasis erodeert en de financiële sector onder grote druk komt te staan. Wall street ziet niet graag 2,5 miljard dollar aan afschrijvingen van Morgan Stanley en dergelijke. Je raadt het al, het is nog nooit belangrijker geweest om te beginnen met leningen vergelijken om de beste rente te vinden.

In Amerika zijn een hoop strenge regels ingesteld om leningen in te perken

John Maudlin zei in zijn 9e Nieuwsbrief van november: “De gegevens die in de afgelopen maanden zijn vrijgegeven, en opnieuw deze week, hebben aangetoond dat banken en andere geldschieters hun normen voor allerlei soorten leningen aanscherpen. En het is niet alleen dat ze meer een ouderwetse bankier worden die eigenlijk wilde weten dat hij zijn geld terug kon krijgen”. (John Maudlin, Frontline Thoughts)

  1. Startende bedrijven en kleinere bedrijven met beperkte activa zijn degenen die de afgelopen vijf jaar hebben geprofiteerd van gemakkelijk geld. Sommige bedrijven werden zelfs gefinancierd door middel van tweede hypotheken omdat ze goedkoper en gemakkelijker te krijgen waren dan een SBA LOC. Voor iedereen, op een paar gelukkigen na, is die optie nu verdwenen.
  2. Ik heb onlangs een zeer solide businessplan afgerond voor een klant die geen financiering kreeg. In het begin was ik verrast. Maar gezien de externe factoren die nu van invloed zijn op de kredietmarkt zal de reactie van de bank een gemeenschappelijke zijn. Geen gemakkelijk geld meer.
  3. Dus nu zal iedereen creatief moeten zijn om zich te laten financieren. Hier zijn mijn top twee creatieve manieren om het geld te vinden als je een klein bedrijf in nood bent:

Vrienden en familie kunnen je helpen met een lening

Soms kijken mensen naar me en zeggen “maar mijn vrienden en familie hebben geen geld.” Nou, de mijne ook niet toen ik er een wilde voor mijn bedrijf. Maar een grappig ding over vrienden en familie – toen ik hen benaderde met een solide plan en een voorbeeldproduct dat ze konden zien, voelen en bewonderen, stonden ze opeens open voor het idee. Maar hier is de truc: ik heb niet één persoon om het hele bedrag gevraagd. Ik nam zeven verschillende leningen om 25.000 dollar te krijgen en betaalde ze terug naar behoefte.

Dus mijn vriendin die me haar laatste $5000 leende, kreeg die van haar eerst terug, en mijn grootvader, die met pensioen was en zijn $5000 niet meteen nodig had, was bereid om te wachten. Iedereen kende het betalingsschema en tekende de aanvaarding ervan. Toen ik de laatste $5000 nodig had en geen enkele persoon had het, had ik twee vrienden die me zelfs $2500 per stuk leenden. Zo kun je op een creatieve manier geld bij elkaar krijgen.

Waarom is het zo belangrijk om een lening goed te bekijken?

Bijna elk bedrijf accepteert nu creditcards. Niet alleen hebben ze in studies bewezen dat ze de individuele kaartverkoop verhogen (mensen zullen meer aanrekenen dan ze met contant geld betalen), maar ook zorgen merchant accounts voor een grotere flexibiliteit voor de kleine handelaar. Je hoeft niet om 2 uur ‘s nachts open te zijn om een verkoop te doen, je website kan het voor je doen.